21 Apr 2019,
Awearness Fashion

1 juni t/m 22 juli 2018 Hoofdtentoonstelling State of Fashion – Arnhem

Designer Vivienne Westwood is één van de pioniers op het gebied van het agenderen van duurzaamheid in de mode-industrie. Vanuit een activistische mentaliteit – samengevat in haar motto “buy less, choose well, make it last” – draagt zij bij aan de hoofdtentoonstelling in De Melkfabriek: een grootse speciaal gemaakte installatie waarin 100 tassen en prints uit haar samenwerking met The Ethical Fashion Initiative en de Verenigde Naties. Stella McCartney presenteert op State of Fashion 2018 een installatie die bestaat uit twee componenten. Nederlandse fotograaf Viviane Sassen visualiseerde de duurzame visie van McCartney in een video – deze wordt in een overrompelende installatie gepresenteerd. Ook laat ze een look uit haar SS2018 collectie zien.

Naast McCartney en Westwood presenteert zich in de tentoonstelling een controversiële mix van partijen: revolutionairen als Fashion Revolution en Apparatus 22 presenteren zich naast commerciële krachtpatsers als G-Star RAW en H&M. Innovatoren als Bruno Pieters, Osklen en Iris van Herpen gaan een relatie aan met nieuwe makers als Orange Fiber, Self-Assembly, Pauline van Dongen, Rafael Kouto en 11.11 / eleven eleven. In samenwerking met ArtEZ University of the Arts en Wageningen University & Research worden uitkomsten uit onderzoek op het gebied van mode en textiel getoond in een Living Lab, waarbij de grenzen tussen mode en andere disciplines worden opgezocht.

But what about….
Het thema searching for the new luxury roept zowel vragen als ideeën op. Om hiervoor een platform te bieden organiseert State of Fashion gedurende de looptijd van de tentoonstelling iedere vrijdagavond een “Whataboutery” – een avond waarin internationale sprekers en het publiek in debat gaan, vragen beantwoord worden en discussie vorm krijgt. De eerste Whataboutery op vrijdag 1 juni staat in het teken van #agency. Ontwerpers Rafael Kouto (CH), Matti Liimatainen (FI), Anneke Hymmen (NL) & Kumi Hiroi (NL), Button Massala (IN), 11.11 (IN), Kristina Walsh (UK) en Elisa van Joolen (NL) gaan in gesprek over hun veranderende rol als ontwerper.

Early Bird Tickets
Vanaf 5 april is er een beperkt aantal Early Bird Tickets met korting verkrijgbaar!

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1