21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Tijdens het Fashion & Design Festival Arnhem organiseren we weer een Awearness Fashion Café in samenwerking met ArtEZ Future Makers in Fashion & DesignOp 16 juni worden de nieuwste ontwikkelingen besproken op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de textielindustrie o.a. eerlijke arbeid, textielrecycling, maatwerk met behulp van 3D technologie, het opzetten van een social enterprise en de rol van de consument. In dit interactieve café belichten uiteenlopende sprekers hun werk en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens de twee miniworkshops waar deelnemers zich op de dag zelf voor kunnen inschrijven.

Sprekers

Bas KostersKunstenaar en ontwerper Bas Kosters probeert mensen liefde en betrokkenheid bij te brengen. Voor materiaal, met veel aandacht voor recycling, maar ook voor de medemens. “Ik heb de wens dat mensen meer open staan voor elkaar. Dat is nodig.” Museum Arnhem presenteert de eerste overzichtstentoonstelling van Bas Kosters:
I want it to be soft. The Journey of Bas Kosters. De expositie is te zien t/m 4 september. Tijdens het Awearness Fashion Café vertelt Bas over zijn liefde voor textiel en de wandkleden die hij maakt.

 

websitechaiChaya Oosterbroek, eigenaar van fair tassenlabel Bagged For Good. Chaya startte dit om werkgelegenheid te creëren in India en tegelijkertijd zeker te zijn van eerlijke werkomstandigheden. De werkplaats werkt met restjes leer uit andere producties. Hierdoor kunnen zij het materiaal goedkoop inkopen en verkoopt Bagged for Good op haar beurt de tassen voor betaalbare prijzen. Tijdens het AF-café spreken we ook live met de werkplaats!

 

IMG_4751-3Martijn Duk, directeur/initiatiefnemer van de Arnhemse schoenfabriek Dukskoen. Creatieve industrie ontmoet de maakindustrie. Bij Dukskoen staan mens, ambacht, kwaliteit en lokale productie centraal. Rosanne Bergsma schoenmaker uit het Modekwartier zet samen met Joaney Korevaar, docent en schoenmaker hun kwaliteiten in om het vak schoenen maken over te brengen aan mensen die het nog moeten leren.

 

AAEAAQAAAAAAAAhsAAAAJDc3YThiZDI1LWU0MWMtNDExZC04NTg1LWRiMWE5OGUwZDhkZQ Alexander de Groot, directeur Sheltersuit. Sheltersuit biedt kort gezegd een ‘slaapzakjas’ voor daklozen. Het unieke design van de Sheltersuit, in combinatie met de hoge kwaliteit van de gerecycelde materialen, zorgt ervoor dat iedereen die de Sheltersuit draagt beschermd is tegen extreme weersomstandigheden.

 

 

Annemieke_Koster_Emiel_Muijderman_2Annemieke Koster, eigenaar/initiatiefnemer van Enschede Textielstad. Annemieke wil de textielindustrie in Enschede nieuw leven inblazen door textiel te produceren op basis van lokale en gerecyclede garens. Twee industriële weefgetouwen zijn onlangs vanuit Oostenrijk in Enschede aangekomen. Op deze machines gaat ze o.a. een duurzame stof voor spijkerbroeken produceren.

 

 

10869591_953970874620592_1509702435451413208_oKarin Vlug, fashion designer, winnares van Frans Molenaar Couture Award 2014, met Smart Fashion Production. Smart Fashion Production heeft als doel het productieproces van kleding te vernieuwen en made-to-measure voor iedereen toegankelijk te maken. Zonder te naaien, met zo min mogelijk materiaal en uiteindelijk met weinig transport een nieuwe garderobe creëren.

 

 

INFO
Inloop 14:00 uur, middag van 14.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: Mode-Lab (gebouw Arnhem Mode Incubator), Sonsbeeksingel 147
6822 BL Arnhem in het Modekwartier (vlakbij station Arnhem Velperpoort)
Kosten: €7,50 (incl. btw)
Bestel hier je ticket

Awearness Fashion Café is interessant voor mode-ontwerpers, -retailers en -studenten, en voor geïnteresseerde consumenten. Wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem.

Bekijk hier de terugblik naar vorig jaar.

Awearness Fair Fashion logo kleinFuture-Makers_Logo_CMYK  unnamed     Arnhem_Logo_liggend_kleur

Foto: Jeannette Ooink & Wilma Mulder in het Modekwartier door Rosa van Ederen

Like dit bericht? Deel het!

1 Reactie

Laat een bericht achter

UA-23259673-1