21 Mar 2018,
Awearness Fashion

23-29 april 5e Fashion Revolution Week

Jaarlijks is 24 april een dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh van 24 april 2013 en van de makers van onze kleding. Tal van internationale activiteiten vinden plaats tijdens de 5e Fashion Revolution Week, 24-29 april 2018.

Fairtrade pioneer Carry Somers uit Engeland startte dit wereldwijde initiatief in 2013.  2016 vroegen meer dan 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? er waren er 156 miljoen hits en 350 grotere merken reageerden. 3500 merken en ontwerpers lieten zich zien met #IMadeYourClothes.

Ook dit jaar wil de organisatie weer trending topic worden. We vragen met #WhoMadeMyClothes aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en vragen de consument na te gaan waar de kleding eigenlijk gemaakt is, door wie, en hoe?

Er zijn merken die laten zien dat het beter kan en ons daarover informeren. Maar veel merken laten zich nog niets van zich horen. Wij pleiten voor meer transparantie en aandacht voor de maker. Daarom willen we dit jaar dat kledingmerken rond Fashion Revolution Day klaarzitten om consumenten via sociale media te informeren en actief te vertellen #IMadeYourClothes!  

Transparantie moet Fashionable worden!

Fashion Revolution Nederland is met hun team de activiteiten voor  Fashion Revolution Week 24-29 april 2018  aan het voorbereiden. Ook komt er update van de Transparency Index hoe de 150 grootste merken scoren op openheid.  Het publiek kan meedoen en het merk van de kleding rechtstreeks per foto en sociale media te vragen: #WhoMadeMyclothes? Wij plaatsen het dan op deze website, twitterflipboard en facebook.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact met hen op! Laat weten wat jij wilt en kunt doen. Organiseer je zelf iets in de woonplaats, geef het door!

Neem contact op met ons via netherlands@fashionrevolution.org

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1