21 Apr 2019,
Awearness Fashion

27/1/2018 Sustainable Living Festival Zwolle

Op zaterdag 27 januari 2018 wordt in Zwolle het eerste Sustainable Living Festival georganiseerd. Van 11.00 tot 17.00 uur staat bij Pistache in Zwolle een breed scala van eerlijke producten in het zonnetje. Initiatiefnemers Pistache en FRISGROEN willen bezoekers bewust maken van de mogelijkheden op het gebied van fair fashion, eerlijk en schoon produceren of het hergebruik van grondstoffen. Eerlijk, duurzaam en vooral ook verrassend.

Podium
Dit nieuwe festival biedt een podium aan eerlijke, duurzame mode en producten. De aandacht is hiervoor is sterk groeiende, consumenten zijn zich steeds meer bewust van het feit dat hun keuze er toe doet en het verschil kan maken. Het gaat om zorg voor mensen, klimaat en natuur. Hier is niets geitenwollensokkigs aan, sociale ondernemers produceren de meest hippe en gewilde producten op een eerlijke en duurzame manier. Met microkredieten worden ook ondernemers in de derde wereld in staat gesteld eerlijke producten te ontwikkelen en daarmee in het bestaan van vele huishoudens en gezinnen te voorzien.

Scala
Het Sustainable Living Festival biedt een interessant programma met een scala aan mooie mode en producten. De deelnemers aan dit festival vertellen met hun producten een verhaal. Miss Green maakt mooie en duurzame kleding die ook fashionable is. Met liefde en respect gemaakt. Blue LOOP Originals heeft een passie voor het hergebruiken van afgeschreven materialen. Zij ontwerpen en produceren een collectie met als doel het verduurzamen van de textielindustrie. Pure Africa biedt vijf hele goede koffies uit Ethiopië, Rwanda en Burundi. Van iedere verkochte kilo koffie investeren zij €1,- in microkredieten. Ze bezoeken de ondernemers in Afrika zelf om de voortgang te meten. Autobedrijf Oving toont hun full electric auto’s, de Renault ZOE en de spectaculaire Renault Twizy. Map Renes, van onder andere FRISGROEN, exposeert de mode items van de show Dutch Sustainable Fashion Week 2017.

Meer informatie over deze en de andere deelnemers vind je op www.slzwolle.nl. Het Sustainable Living Festival, 27 januari 2018 bij Pistache, Eiland 12, 8011 XR Zwolle voor iedereen die mens, klimaat en natuur aan het hart gaat.

 

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1