21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Atelier Charlie nieuw slow fashion merk voor mannen

Lotte van Schijndel, afgestudeerde modeontwerper aan de ArteZ in Arnhem heeft een slow fashion merk voor mannen opgezet. Atelier Charlie heet het.

Atelier Charlie is een herencollectie bestaande uit vijftien klassiekers als een blouse, pantalon, colbert en T-shirt in verschillende kleuren en materialen die werden ontwikkeld in Portugal en Italië. Lotte vindt het belangrijk dat de kleding onder goede werkomstandigheden wordt geproduceerd, dus werkt ze uitsluitend met gecertificeerde fabrikanten. “Hoofdzakelijk in Europa, zodat ik er makkelijk even langs gaan,” vertelt ze aan FashionUnited.

Van Schijndel lanceerde de collectie vorige maand op Kickstarter. De kledinglijn werd goed ontvangen. Van Schijndel heeft haar doel van 25.000 euro inmiddels ruimschoots behaald. “Het is spannend om vanaf 0 te beginnen. Het is investeren in zowel tijd als geld, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik krijg veel positieve reacties van de donateurs. Ze zijn blij dat er weer iets nieuws komt,” aldus Van Schijndel.

En daar zijn wij het helemaal mee eens! Houd Atelier Charlie in de gaten. Leuk om Lotte volgend jaar in ons Awearness Fashion Café te vragen 😉

Bron: FashionUnited

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1