23 Mar 2019,
Awearness Fashion

Bas Kosters viert feest met ‘My Paper Crown’

Op donderdag 13 juli presenteerde Bas Kosters zijn nieuwe collectie ‘My Paper Crown’ in een kleurrijke en feestelijke show tijdens de 27ste editie van Amsterdam Fashion Week. Wilma en Jeannette van Awearness Fashion waren erbij in vintage dresses en hebben genoten van dit feestje!

De show vond plaats in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. De collectie gaat over het geven en besteden van aandacht en is grotendeels gemaakt van ge-upcyclede vlaggen. Iets wat natuurlijk heel goed past in ons gedachtegoed. Vandaar dat wij er ook erg blij mee waren dat Bas vorig jaar te gast was in ons Awearness Fashion Café.

Vanuit een fascinatie voor gebruikte materialen heeft Bas Kosters honderden katoenen vlaggen verzameld. Deze zijn met veel liefde behandeld en verwerkt in outfits met een heel intensief maakproces. Bas: ‘Tegenwoordig hebben mensen te weinig oog voor de waarde van dingen en van mensen en benaderen we elkaar al met een vooroordeel. Daarin wordt de human factor, de uniciteit van het individu, vaak vergeten en juist daar moeten we aandacht voor hebben.”

De inspiratie voor de expressieve collectie komt uit verschillende hoeken, van rococo en Afrikaanse traditionele kleding tot werkmanskleding. De titel van de collectie, My Paper Crown, verwijst ook naar het belang van aandacht. Een papieren kroon is toch net zo belangrijk als iedere andere kroon.

De show schetste het verhaal van een dorp waar ‘Worteldag’ gevierd word. Een groep werkmieren verzorgde de voorbereidingen voor de parade waarin de frivolen uit het dorp zich aan de wereld presenteerden. Deze parade vormde de eigenlijke modeshow. Ontwerper Bas Kosters zat aan de voet van de catwalk op een berg aardappels deze te schillen terwijl hij de Worteldag overzag.

KOSTERS CATWALK AMSTERDAM FASHIONWEEK SS18

Hoopgevende creativiteit
Een artiest is vaak een vrije geest, ook wel excentriek te noemen. Soms kleven aan creativiteit en kunstenaars een negatief imago, alsof creativiteit een luxe product is en slechts een frivoliteit. Bas is van mening dat kunst, creativiteit en ambacht juist heel erg belangrijk zijn voor onze samenleving, om verdieping, perspectief en hoop te geven.
Bas hoopt met deze presentatie het belang van inclusiviteit te benadrukken, en hoe belangrijk het is elkaar met open geest tegemoet te treden. Iedereen verdient een eerlijke kans in het leven.

Bas Kosters/Textielfactorij

Afgelopen jaar heeft Bas geparticipeerd aan het cultuuruitwisselingsproject van de Textielfactorij. Een reis naar India heeft geleid tot zeven nieuwe dessins geprint door lokale handwerklieden. Het resultaat van deze samenwerking werd gepresenteerd middels enkele kledingstukken van deze collectie.

Bas Kosters/WNF I Protect Tigers
Bas Kosters ontwierp voor WNF een uniek tijger t shirt wat in oplage van 3900 wordt verkocht ten behoeve van het verdubbelen van de in het wild levende tijgerpopulatie. Nummer 1 & 2 van de genummerde shirts werden in de show gelanceerd met WNF ambassadeur Tygo Gernandt als model (zie headerfoto). 
Het t-shirt is hier te bestellen.

Was je niet aanwezig bij de show maar zou je nog wel graag een item van My Paper Crown aanschaffen dan kan dit nog enkele weken bij XBANK op de Spuistraat 172 in Amsterdam of via www.baskosters.com.

 

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1