21 Mar 2019,
Awearness Fashion

De organisatie StoereVrouwen (waar Awearness Fashion uit voortgekomen is) timmert al 10 jaar aan de weg om duurzame thema’s onder de aandacht te brengen van consumenten. Vanaf vandaag laat StoereVrouwen  vier keer per jaar top slow & fair fashion selecties zien.

Hiermee willen ze een grote groep modeconsumenten aanspreken op het belang van duurzaam (slow & fair) produceren van kleding, met aandacht voor  ​milieu, klimaat, de leef- en werkomstandigheden, en gelijkertijd laten zien hoe smaakvol, kwalitatief hoogwaardig en modieus de collecties zijn.

Triodos Bank laat weten dat consumenten in Nederland meer dan 400% meer kleding kopen dan 20 jaar geleden. Hiermee is de textielproductie alleen al goed voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. En dan hebben we het nog niet eens over alle overproductie die op de vuilnisbelt belandt en alle uren die voor niets door slecht betaalde arbeiders worden gedraaid in de fabrieken en sweatshops. StoereVrouwen vindt dat het tijd wordt voor een kwaliteitsverandering​​ en​ ​positief tegengeluid,​ waarin wat meer informatie wordt verschaft over de manier waarop de snelle kledingindustrie (liefst elke week een nieuwe collectie) werkt. Iets wat wij ook al jaren doen. We zijn dan ook blij dat StoereVrouwen hier nu topprioriteit aan geeft en we hierin mooi samen kunnen optrekken.

Naast de genoemde collecties komen ze ook met praktische tips over hoe om te gaan met duurzaam consumeren in de mode. Met vintage voorbeelden (hoe ga ik om en waar vind ik tweedehands kwaliteitskleding) en hoe repareer of vermaak ik mijn slow & fair fashion kleding? Recycling en upcycling, zo is duurzaam consumeren voor iedereen bereik- en toepasbaar. Dit sluit natuurlijk volledig aan bij ons platform Awearness Fashion, vandaar dat wij dit van harte ondersteunen!

​MERKEN FOTO –  VAN LINKS NAAR RECHTS:
1. VEST LOOP.A LIFE, SHIRT GREEN LILY, TAS I_DID_SLOW FASHION, VINTAGE BROEK VAN MODEL
2. GEHELE OUTFIT EN TAS SENA ECO COUTURE, ARMBANDJES A BEAUTIFUL STORY
3. JAS BLAZINBELL, KETTING A BEAUTIFUL STORY

 

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1