21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Tijdens een gezellige shopdag samen met Puur! uit eten, troffen we in een stijlvol pand in Den Bosch de fashion & lifestylewinkel Daily Poetry, met veel mooie Europese merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Alles wat je ziet is te koop, zelfs het meubilair.

De eigenaren Britt en Sander hebben hier een droom gecreëerd. Ze kiezen voor kledingmerken die verantwoord zijn qua arbeidsomstandigheden en veelal ook gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Met merken zoals People Tree, Wunderwerk, regenjassen van het Deense merk Rains van gerecyclede petflessen en sokken van het Nederlandse Qnoop.

Het Amsterdamse merk Kurt’s Vintage is ook bijzonder. Deze t-shirts worden met de hand gezeefdrukt in Nederland met inkt op waterbasis. Ze worden gemaakt in Portugal van hennep en biologisch katoen. Ook verkopen ze Swedish Stockings, panty’s van gerecycled nylon. Binnenkort nemen ze de fair fashion brands Armed Angels en Studio Jux in het assortiment op.

IMG_1498 IMG_1501

Storytelling
Ze weten alles over de merken die ze verkopen en vinden het vertellen van die verhalen belangrijk. Een winkel met een aanbod waar over na is gedacht. En dat geeft je naast een mooie nieuwe garderobe, een (h)eerlijk gevoel!

Brit: “We kiezen voor spullen die betekenis hebben en die mensen gaan koesteren”.

IMG_1509 IMG_1506

Buiten kleding verkopen ze meubeltjes, accessoires, plantjes, boeken, ansichtkaarten, verzorgingsproducten en chocola. Ook hangen er kleurrijke schilderijen van celebrities zoals van onze held David Bowie.

IMG_1508 IMG_1512

Je vindt Daily Poetry aan de Vughterstraat 72 in Den Bosch. Ze hebben ook een vestiging in Eindhoven (zonder kleding) en verkopen een deel van hun collectie in hun webwinkel. Daarna bracht onze Brabantse shopronde ons bij Vielgut in Eindhoven.

Met de eerlijke eettips voor Brabant van Puur! uit Eten maak je je fair shopronde compleet.

Foto’s: ©Awearness Fashion

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1