21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Fair fashion shoppen in Groningen

Groningen is een mooie Hanzestad in het Noorden van ons land. Een tijdje geleden waren we er al even om de fantastische Bowie tentoonstelling in het Groninger Museum te bezoeken. Afgelopen week waren we er op bezoek op zoek naar fair fashion. We vonden twee modepareltjes die we graag met jullie delen.

KOKOTOKO

IMG_0885

Ze noemen zichzelf ‘Store for happy products & people’. En dat klopt. Je vindt er fair fashion in overvloed, ook voor mannen (in de speciaal ingerichte Mannenhoek). Ze verkopen leuke ready-to-wear merken als People Tree, Wunderwerk, Armed Angels, Bufandy, Mud Jeans, O My Bag, Bleed Clothing, Qnoop en ook sieraden en andere spulletjes van Gronings talent zoals Words From The Heart. Daarnaast vind je er een mini organic theebar met bijzondere fair & organic chocolade, boeken over een eerlijke lifestyle en andere leuke hebbedingetjes. Een echte favoriet in het Noorden! Je vindt Kokotoko aan de Oosterstraat 26.

IMG_0868

IMG_0872 (2)

Stardust

IMG_0902

Groningen heeft opvallend veel vintagewinkels. Stardust Store springt er voor ons uit met een mix van hippe vintage en redesigns, leuke boeken over een eerlijke lifestyle en Nederlands design talent zoals Ka-Lai Chan. Ze verkopen ook enkele nieuwe merken zoals Cheap Monday die bezig is duurzamer te worden. Eigenaresse Simone vertelde ons dat ze bij de inkoop van die merken niet alleen let op of het past bij de stijl van de store maar ook meer en meer of er duurzame principes worden gehanteerd. De leukste vintagestore van Groningen zit aan de Carolieweg 13.

IMG_0892

IMG_0904

Meer leuke adresjes vind je op het blog van de dames van Not so Stuffy.

IMG_0859

We hebben met Puur! uit Eten ook een aantal fijne adresjes om lekker en puur te lunchen gespot. Binnenkort gaan we samen naar Den Bosch en Eindhoven. Tips? Stuur ze naar info@awearness-fashion.nl of reageer op dit bericht.

 

Like dit bericht? Deel het!

2 Reacties

  1. joke de knegt 21 april 2016 at 09:09

    Jammer dat jullie ons niet gespot hebben. Schone Zaken is (misschien niet jong en hip genoeg?)maar al bijna bijna 20 jaar eco-bio-fair bezig en we hebben zelfs de Fairtrade Award van de Gemeente Gromingen gewonnen. Groetjes, Joke.

    • Jeannette 21 april 2016 at 10:13

      Beste Joke, volgende keer komen we graag langs! Dank voor je tip.

Laat een bericht achter

UA-23259673-1