21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Tijdens ons Brabantse shoprondje vonden we eerst fair fashion & lifestylstore Daily Poetry in Den Bosch. Daarna brachten we een bezoekje aan het verrassend grote en stijlvol ingerichte winkelpand van Vielgut aan de Hooghuisstraat 29 in Eindhoven. Niemand minder dan Piet-Hein Eek richtte de winkel in met zijn inmiddels wereldberoemde meubels van sloophoot.

Je treft bij Vielgut veel hippe, eerlijke (jeans)merken aan, zoals het Nederlandse Kings of Indigo en Nudie Jeans uit Zweden. Maar ook één van onze favoriete Nederlandse merken Inti Knitwear, prachtige handgebreide mode, hier ontworpen en gemaakt in Ecuador met lokale mensen.

IMG_1520 IMG_1523

Eigenaar Arnold vertelt bevlogen hoe hij de merken voor zijn winkel selecteert: “We proberen ons te onderscheiden met ‘rauwe’ en ‘authentieke’ merken. En met ‘zorg voor de wereld’. Oftewel merken die fatsoenlijke lokale arbeidsomstandigheden en fabricage garanderen. En we streven naar een zo hoog mogelijk percentage van ecologische en eerlijke materialen. Een 100% sustainability garantie kunnen we niet geven, maar we doen wel ons uiterste best.”

IMG_1517 IMG_1526

Mooi om te zien dat ook hier bewust wordt nagedacht over mens, milieu en kwaliteit.

We raakten in gesprek over ‘wat is duurzaam?’ en constateerden beide dat dit natuurlijk ook gaat over hoe lang iets meegaat en dus over vakmanschap en kwaliteit. Bij Awearness Fashion vinden we het bijvoorbeeld niet duurzaam dat je een shirt van biokatoen koopt dat na 3x wassen uit elkaar valt. Daarom waren we dan ook bijzonder verrast door het prachtige jeansmerk Pike Brothers dat een oerdegelijke stevige jeans aflevert waar men van heinde en verre voor naar Eindhoven komt. Het is een stevige, kwalitatief hoogwaardige broek waar je lang mee doet.

IMG_1524 IMG_1528

Een bezoekje aan Eindhoven is niet compleet zonder even bij Vielgut naar binnen te stappen! Naast de fysieke winkel kun je een deel van de collectie ook online kopen via de webshop.

Met de eerlijke eettips voor Brabant van Puur! uit Eten maak je je fair shopronde compleet.

IMG_1518
K.O.I.

Foto’s: ©Awearness Fashion

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1