21 Apr 2019,
Awearness Fashion

FNV campagne ‘Het zit me niet lekker’

Hoe duurzaam is mijn t-shirt of jurk? Als ik een broek van een duur merk koop, zit het dan beter met de arbeidsomstandigheden waaronder mijn broek is gemaakt? Hoeveel winst maken de merken en wat verdienen de makers eigenlijk? Veelgestelde vragen waarop Vakbond FNV elke week antwoorden geeft met de campagne Het zit me niet lekker. Ze geven tips hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie en hebben een aantal korte filmpjes gemaakt.

Wij steunen dit van harte omdat ze antwoorden geven op vragen die soms best ingewikkeld te beantwoorden zijn, zoals deze “Als wij geen goedkope kleding meer kopen, verliezen arbeiders in lage lonen-landen toch hun werk?” of “Ik koop vooral dure kleding van goede merken. Dan verdienen die naaisters toch genoeg?”

Kijk voor meer info ook bij onze veelgestelde vragen.

 

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1