21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Iron Roots: sportkleding gemaakt van hennep

Het verhaal van Iron Roots begint met drie vrienden, die het naar vonden dat bijna alle sportkleding die gemaakt wordt van plastic is gemaakt. Van schoenen tot shirts, alles wat de grote merken over de afgelopen jaren hebben gemaakt lijkt plastic te bevatten. Niet alleen zijn deze producten gemaakt van niet-hernieuwbare bronnen, ze zorgen ook nog voor enorme vervuiling dankzij de microvezels die vrijkomen tijdens het wassen.

Dit vonden zij maar raar, dus maakten zij het hun missie om naar natuurlijke alternatieven hiervoor op zoek te gaan. In deze zoektocht kwamen zij langs materialen zoals hennep, organisch katoen en lyocell. Naast dat deze materialen duurzamer zijn dan polyester, hebben ze ook nog ieder unieke eigenschappen, zoals ‘antibacterieel zijn’, wat ervoor zorgt dat er minder nare geurtjes komen tijdens het sporten.

Toen zij zich meer in de industrie verdiepten kwamen zij erachter dat er twee grote uitdagingen zijn: milieu- en sociaal gerelateerde problemen. Zij willen deze problemen beide aanpakken door aan de ene kant de productie en recycling zo duurzaam mogelijk te doen en aan de andere kant iedereen die in aanraking komt met het merk in de productie goed behandeld wordt. Dit laatste doet Iron Roots bijvoorbeeld door de stoffen naar Nederland te halen en hier te laten snijden en te naaien door een naaiatelier in Enschede. Zo kunnen zij in ieder geval controle behouden over het laatste gedeelte in de keten.

De eerste collectie van Iron Roots bestaat uit T-shirts (zowel mannen als vrouwen) gemaakt van 55% hennep 45% organisch katoen stof en is vanaf nu verkrijgbaar op www.ironroots.com

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1