21 Apr 2019,
Awearness Fashion

29/6/16 Jaarevent Centre of Expertise Future Makers ArtEZ – Arnhem

Op 29 juni wordt het Jaarevent van het Centre of Expertise Future Makers van ArtEZ gehouden van 13.30-17.00 uur aan de Kortestraat 27 in Arnhem. 

Het Centre of Expertise richt zich, vanuit ontwerpexpertise in samenwerking met het bedrijfsleven, op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe duurzame materialen en maakprocessen. Tijdens het Jaarevent presenteren vier high-profile projecten zich met hun veelbelovende (tussentijdse) resultaten.

In februari 2015 is het CoE Future Makers gelanceerd: een samenwerking van ArtEZ hogeschool voor de kunsten met partner-hogescholen en bedrijven. Het afgelopen jaar is er binnen Future Makers gewerkt aan vier meerjarige onderzoeksprojecten: Closing the Loop; Going Eco Going Dutch; Composing the New Carpet en Virtual Sizing.

Tijdens het Jaarevent wordt nader kennis gemaakt met de projecten en stellen de betrokken onderzoekers, ontwerpers en ondernemers zich voor. In een informele setting kunt u alles horen én vragen over de verschillende onderwerpen; materialen en prototypes bekijken en aanraken; uw eigen ideeën inbrengen; en mogelijkheden bespreken voor samenwerking.

Awearness Fashion is erbij en zal verslag doen.

INFO
wanneer:
29 juni van 13.30 – 17.00 uur
waar: Centre of Expertise Future Makers, Kortestraat 27, Arnhem
aanmelden en/of meer info: bij projectcoördinator Lucie Huiskens via l.huiskens@artez.nl

img_4429-klein-436x280

PROGRAMMA
13.30 Inloop
14.00 Welkom & introductie door Lucie Huiskens, projectcoördinator
14.15 Projectencaroussel

1. Inspiring Circularity
In een tweetal complementaire projecten Closing the Loop en Going Eco, Going Dutch werken ArtEZ en Saxion samen met bedrijven als Alcon Advies, Beddinghouse, Collectie MeH, Enschede Textielstad, I-did, Maison the Faux, Moyzo, Stexfibers, Texperium, Tous les Cheris, aan de ontwikkeling van een lokale productieketen van kleding op basis van lokaal geproduceerde vezels, zoals hennep en gerecycled textiel. Daarbij speciale aandacht voor marktpositionering van een locale brand.

2. Virtual Sizing
Een project waarin ArtEZ met AMFI samenwerkt met Fashion on Wheels (een Zonnebloem-initiatief), Virtual Science , en A Body Issue en Be it by Jenn aan beter passende, comfortabeler en modieuze kleding voor rolstoelstoelgebruikers. Wat kunnen technologieën als 3D-body scannen betekenen?Hoe kan deze doelgroep volledig worden geïntegreerd in het modesysteem? In dit project worden technologie, design en banding verder ontwikkeld.

3. Composing the New Carpet
Een project waarin ArtEZ samen met WUR/Food & Biobased Research , Bonar, IPKW, het Designlabel Weltevree en ontwerpers Eric Klarenbeek, Marcel Kronenburg, Siem+Pabon, Tjeerd Veenhoven en Richard Vijgen onderzoek doen naar nieuwe functionaliteiten (3D-elementen verwerken in tapijt, tapijt als lokale verwarmingsbron, tapijt als lokale duurzame energiebron, tapijt als bron voor opslag en visualisatie van in de ruimte aanwezige digitale data) en biobased materiaaltoepassingen in tapijt.

16.15 Napraten bij de borrel
17.00 Einde

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1