21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Mind Your Fashion Footprint

Face time is het Engelse begrip voor de tijd die je aan de ander besteed terwijl je elkaar met volle aandacht in de ogen kunt kijken. Het is ook de titel van een reizende expo die vandaag werd afgesloten in station Arnhem Centraal. In het kunstproject FACE TIME reageren zes fotografen op zes geschilderde portretten uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten legt daarmee connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaat een brug tussen kunstwerken en mensen.

FACE TIME werd in  Arnhem afgesloten met de performance ‘Mind your Fashion Footprint’, verzorgd door Ageethe Groenendaal van Pixelpolly. Een groep ‘econimfen’ was in de stationshal te bewonderen. De kleding is geheel vervaardigd van gebruikte materialen. Zo maakt Pixelpolly van weggegooide nylons unieke tops en broekjes, en oude spijkerbroeken doen perfect dienst als tuniek of minijurk.  Op de website staan diverse DIY instructies, even kijken dus voordat je je oude textiel afdankt.

Stichting Awearness Fashion gelooft dat er voor ieder soort consument een duurzame modevariant bestaat. Slow fashion, eco, upcycle, high-tech; voor iedereen is een fashion style mogelijk die past bij jou en je portemonnee én bijdraagt aan een duurzame fashion industry.

 

 

Foto’s: header ‘Econimfen’ – denim artwork – nylon knitwear – project FACE TIME, station Arnhem – footer econimfen met Ageethe Groenendaal (Pollypixel) en Wilma Mulder (Awearness Fashion)

 

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1