21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Modepresentatie Awearness Fashion tijdens internationale conferentie 23/5/2015

Awearness Fashion was op 23 mei jl. uitgenodigd om tijdens de Progressive Alliance Conference: Gender Equality and Decent Work in Rotterdam aan internationale gasten ons verhaal te vertellen, gecombineerd met een korte fair fashion presentatie. 

Quote uit het verslag over onze deelname: “The fashion show, made possible through the dedicated work of Awearness Fashion by Jeannette Ooink and Wilma Mulder, demonstrated how fashion can be made in a sustainable, honest way, with the rights and equality of women in mind. Together with a number of the fashion designers the story behind clothes was told.”

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei organiseerde de Partij van de Arbeid onder de vlag van de Progressive Alliance deze internationale conferentie ism met Party of European Socialists. De Progressive Alliance is een wereldwijd netwerk van progressieve partijen, waar de PvdA een van de initiatiefnemers van is. Het thema van de bijeenkomst in Rotterdam was eerlijk werk en vrouwengelijkheid. De afgelopen twee jaar heeft de PvdA zich geconcentreerd op de problematiek van eerlijke arbeid. De deelnemers aan het congres waren afgevaardigden van politieke partijen en vakbonden van over de hele wereld.  Het doel van de conferentie was het bieden van een podium aan politieke discussies, netwerken en het delen van ‘best-practises’ die eerlijke arbeid en vrouwengelijkheid bevorderen. Op vrijdag 22 mei werd dit congres geopend door PvdA-leider Diederik Samson. Wij lieten op de tweede dag vier van onze favoriete vrouwenmerken zien:

De eigenaren van de merken stonden samen met ons op het podium om aan 200 gasten (met name vrouwen, waaronder zo’n 80 buitenlandse) sterke, eerlijke modemerken te laten zien. Zowel het verhaal achter de kleding (wie maakt het, hoe gaat het productieproces in zijn werk) als ook modellen met kleding. Na dit mode-intro van ons, startte de workshop Chain of Clothes die verder inging op vrouwengelijkheid en eerlijke arbeid in de textielindustrie. Deze dag werd geopend door minister Lilianne Ploumen.

De presentatie zelf:

De foto’s die gemaakt zijn tijdens de conferentie staan op de Flickr pagina van de PvdA.
En hier de foto’s van de pop-up store die we naderhand presenteerden in het restaurant tijdens de lunch:

Like dit bericht? Deel het!

2 Reacties

Laat een bericht achter

UA-23259673-1