21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Mud Jeans verwerkt eerste 3000 Lease Jeans tot nieuwe broeken

Mud Jeans gaat de eerste teruggestuurde Lease Jeans broeken recyclen. Het eerste en enige circulaire denim merk introduceerde in januari 2013 ‘Lease a Jeans’, waarbij iedereen een jeans kan leasen voor een maandelijks bedrag.

Na gebruik kunnen klanten de jeans terug sturen en switchen naar een nieuw model. Inmiddels hebben 5000 gebruikers hun jeans geretourneerd. Hiervan zijn 2000 broeken geupcycled en opnieuw aangeboden als vintage jeans en worden de eerste 3000 broeken verwerkt tot grondstof voor een nieuwe jeans.

Het Mud jeans team onder leiding van directeur Bert van Son brengt de broeken persoonlijk naar Spanje, waar ze gerecycled worden. De Mud Jeans Recycle tour start in Amsterdam op zondag 1 mei en eindigt op 10 mei in Valencia. Daar worden de broeken verwerkt tot vezels en vervolgens gesponnen tot garens, geverfd en samen met nieuw katoen gewoven tot nieuwe denim stof. Deze stof bestaat voor 20 procent uit gerecycled materiaal, technisch het hoogst haalbare percentage. Hiervan worden weer nieuwe broeken gemaakt die vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn en waarvoor veel minder water en grondstoffen nodig zijn. Het Mud Jeans team gaat het recycling proces in de fabriek filmen, waarbij Mud Jeans directeur Bert van Son het hele recycle proces toelicht. De tocht van 2000 kilometer vindt klimaatneutraal plaats.  Kijk hier voor meer info over de Recycle tour.

Mud Jeans groeit
Het team is uitgebreid en eind april betrekt Mud Jeans een nieuw groter pand in Almere, waarbij het bedrijf samenwerkt met een partner die alle orders afhandelt en verwerkt. Directeur Bert van Son: ‘Ik geloof dat je pas echt van het leven kunt genieten als je weet dat de volgende generaties op dezelfde manier van de wereld kunnen genieten. Wij stimuleren een nieuwe manier van consumeren waarbij grondstoffen na gebruik niet worden weggegooid of verbrand, maar hergebruikt’. Met het recyclen van de broeken brengt Mud Jeans de circulaire economie daadwerkelijk in de praktijk. 

Naamloos foto: Mud Jeans

Foto header door Awearness Fashion bij winkel fair fashion store Kokotoko in Groningen

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1