21 Apr 2019,
Awearness Fashion

We hebben een leuk nieuw startend fair label gespot voor dames en heren: Akwan2Fo Fashion. Bij ieder kledingstuk wordt een label geleverd met informatie over de kleermaker die het gemaakt heeft en via de website kunnen filmpjes bekeken worden waarin de kleermakers zich kort voorstellen.

Initiatiefnemer William Wubben vertelt: “Wij werken met kleine lokale naaiateliers samen en betalen eerlijke lokale prijzen voor de orders die wij ze geven. Wij bespreken eerst met de kleermaker zelf hoeveel hij er kan maken in een dag en hierbij is hij vrij om ook lokaal werk aan te nemen tijdens onze order. Wat betreft de indeling van tijden zijn de kleermakers ook vrij om dit in te delen. De enige afspraak waar aan voldaan moet worden is de afspraak omtrent dagelijkse productie, omdat wij anders de orders niet kunnen inplannen.

Wij zijn gevestigd in een klein stadje in Ghana, Foso, en zijn gestart met tasjes en kussenslopen om te proberen de werkgelegenheid voor de kleermakers wat te verhogen. Hier rolt nu, een jaar later, een hele kledinglijn uit. Nu hebben we toen we begonnen, de kleermakers niet geselecteerd op basis van kwaliteit, maar voornamelijk op de bereidheid om iets nieuws te leren. Dit willen wij er zeker in blijven houden en zijn daarom bezig om een concept te ontwikkelen waardoor ze zelf ook echt wat leren van het werk dat ze voor ons doen. Dit doen wij nu door handleidingen samen te stellen voor bepaalde technieken en ze deze tijdens ons verblijf daar aan te leren. De relatie die wij met onze kleermakers hebben is erg vriendschappelijk en ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf altijd de leukste tijd van mijn werk vind om daar met ze aan het werk te zijn!”.

Ze maken gebruik van Afrikaanse stoffen die op de Ghanese markt aanwezig zijn. Wat betreft voeringsstoffen is er in Ghana erg weinig keus en maken ze gebruik van de voeringsstoffen die verkrijgbaar zijn in het stadje Foso waar ze gevestigd zijn.

De kleding is op dit moment alleen te koop via de webshop www.akwan2fofashion.com en de Amerikaanse African fashion webshop www.zuvaa.com .

Op 31 mei showden ze hun collectie tijdens een wervelende modeshow in Amsterdam. Bekijk de foto’s hier:

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1