21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Nieuw onderbroekenmerk Teckel-wear wil de wereld mooier en duurzamer maken

Teckel-wear is een nieuw, vrolijk én verantwoord onderbroekenmerk. Tijdens zijn stage in de Filipijnen werkte oprichter Lucas bij een bedrijf dat op een duurzame manier zijde producten fabriceert. Met de winst wordt plastic uit de natuur gehaald en daarmee werkgelegenheid gecreëerd voor de lokale bevolking. Dit concept bleef in zijn gedachten hangen en is hij hiermee in Nederland aan de slag gegaan. Zo ontstond Teckel-wear.

Teckel-wear is een nieuw onderbroekenmerk dat bijdraagt aan een betere wereld. Om dit te realiseren zijn Lucas en zijn compagnon Sander partnerships aangegaan met de volgende projecten:

  1. Stichting Dierenlot, het puppy design. De naam verklapt het al een beetje, zij bieden verwaarloosde dieren in Nederland een toekomst. Door middel van het verschaffen van ambulances en andere middelen aan kleinere regionale organisaties helpen zij jaarlijks meer dan 60.000 dieren in nood.
  2. By the Ocean we Unite, gekenmerkt door de ankertjesboxershort. By the Ocean we Unite is een Nederlands erkend goed doel dat zich inzet tegen de plastic vervuiling van onze zeeën. Door middel van een innovatieve manier weten zij plastic microdeeltjes uit onze zeeën te filteren, waardoor het niet in ons eten belandt.
  3. Trees for All, het bomenpatroon. Trees for All plant duurzaam bos in Nederland en Bolivia. Ook geven zij onderwijs aan boeren in Bolivia hoe zij duurzamer met hun land om kunnen gaan. De impact die zij hiermee genereren zorgt voor verbeterde leefomstandigheden in Bolivia, zowel economisch en ecologisch.

‘Onze visie is dat iedereen kan bijdragen aan een betere wereld door het dragen van een alledaags product’

In het design van de boxershorts is duidelijk te zien wat de activiteit van het goede doel is. Per verkochte onderbroek schenkt Teckel-wear €2,50 aan het gelinkte goede doel. De onderbroek wordt gemaakt in een fabriek waar gewerkt wordt volgens de Fairtrade Textile Production Standard. In het productie- en verschepingsproces wordt géén gebruik van plastic, zelfs de knoop in de gulp is gemaakt van hout. Ook versturen zij de producten in een 100% gerecyclede doosje met growingpaper met informatie over ons merk en het gesteunde doel. Dit papier bestaat uit twee dunne laagjes met daartussenin zaadjes. Stop het in de grond en er groeit een leuke plant!

 

 

 

 

 

Momenteel verkopen ze drie verschillende boxershorts die allemaal gekoppeld zijn aan goed doel. Teckel-wear wil aankomend jaar groeien naar 10 verschillende boxershorts die 10 verschillende goede doelen wereldwijd steunen. Meer info vind je hier. Hier lees je ook hoe ze aan de bijzondere naam voor hun merk gekomen zijn.

www.teckle-wear.nl

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1