21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Out of the Green Closet met Jeannette Ooink van Awearness Fashion

‘Out of the green closet’ is een inspiratieblog van Chantal Aimée Ehrhardt, freelance fotograaf over slow fashion.  Iedere maand plaatsen wij haar nieuwste groene kledingkast. En deze keer staan we er zelf in!

Chantal maakt portretten van vrouwen die zo verantwoord mogelijk met kleding omgaan. De lezers worden hiermee geïnspireerd bij het maken van hun eigen duurzame kledingkeuzes. Deze keer in de spotlights: Jeannette Ooink, liefhebber van Nederlandse duurzame mode-ontwerpers

Jeannette Ooink gelooft dat je op veel manieren duurzamer, groener en eerlijker met je garderobe kunt omgaan. Door lang met je kleding doen, niet steeds nieuwe dingen te kopen, door tweedehands stukken te kopen, kleding te lenen of ruilen en door een persoonlijke tijdloze stijl te kiezen. Als je dan toch iets nieuws koopt, kies dan voor verantwoorde kleding door te letten op de arbeidsomstandigheden waaronder je kleding gemaakt is, milieuvriendelijke materialen en last but not least: vakmanschap! Zo is haar kledingkast samengesteld.

Haar lievelingskledingmerken, die ze ook op de foto’s draagt, zijn Dress me Dutch, Van Jos, Rianne de Witte, Chris Meijers, Hiernamaals, Net-A, Alchemist, Kuyichi, en Elsien Gringhuis. Qua tassen zijn dat Lupélo en Bagged for Good. En het leuke is, ze kent de makers persoonlijk. Ook ruilt ze kleding en koopt ze kleding via Marktplaats, tweedehandswinkels als Froufrous Arnhem en fair fashion winkels als Brand Mission, WatMooi en Miss Green.

Jeannette: “Het is allemaal vrouwelijk en tijdloos en met liefde gemaakt. Zo heb ik een mooie, persoonlijke eigen stijl kledingkast samengesteld. Ik hou echt van mijn kleding.”

Lees het hele interview met haar op www.outofthegreencloset.com

414724

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1