21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Over ons

Foto: Rosa van Ederen


Stichting Awearness Fashion is in 2009 opgericht door hartsvriendinnen Jeannette Ooink & Wilma Mulder.

Na het zien van de film China Blue over Chinese tienermeisjes die onder barre omstandigheden onze spijkerbroeken maken, ging er een knop om. Dat moest toch anders kunnen? Wij wilden hier in ieder geval niet langer aan meedoen. Hoe meer we ons erin verdiepten, hoe meer we erachter kwamen dat de kledingindustrie extreem milieubelastend is en de textielarbeiders uitbuit. We geloven in de kracht van storytelling en gebruiken onze kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie, marketing en duurzaamheid om het verhaal achter het kledingstuk te vertellen. Sinds de start hebben we al diverse succesvolle evenementen met het thema kleding en duurzaamheid georganiseerd (waaronder de allereerste fair fashion show in Nederland waar we het NOS-journaal mee haalden), met het doel mensen bewust te maken over de slechte arbeids- en milieuomstandigheden waaronder kleding wordt gemaakt, maar voorál om te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn om zelf bij te dragen aan de verduurzaming van de kledingindustrie. Wij geloven in positieve boodschappen en dragen deze graag uit. Hier lees je hoe we dat doen.

Missie
Awearness Fashion wil door awareness te creëren over de aantrekkelijkheid, nut en noodzaak van het produceren, verhandelen en dragen van eerlijke kleding het aandeel fair fashion in Nederland verhogen.

Awearness Fashion gelooft in positieve berichtgeving en vrije inkoopkeuzes op basis van transparante, toegankelijke informatie. Wij zijn consumentgericht en worden voor onze lezingen en workshops gevraagd door overheden, retailers en andere belanghebbenden. Wij zijn geen PR bureau of anderszins gebonden aan de mode-industrie en kunnen derhalve onafhankelijk en objectief mensen informeren en inspireren.

downloadIn 2011 is Hasmik Matevosyan – toen nog modestudent aan de HKU – partner geworden van ons platform. We leerden haar kennen tijdens één van onze events. Vanaf dat moment hebben we haar als duurzame mode-expert betrokken bij onze activiteiten omdat onze visies goed op elkaar aansluiten. Hasmik is in 2014 uitgeroepen tot radicale vernieuwer van de toekomst en ze heeft het boek Paradigm Shift in Fashion uitgebracht, waarin ze een geheel nieuw en eerlijk modesysteem beschrijft. Ze gaf hierover een TEDxTalk in Maastricht die inmiddels al bijna 20.000 keer bekeken is! Ook heeft ze in 2015 de videocursus Good Fashion Mastery uitgebracht. Wij werken graag met Hasmik samen vanwege haar verfrissende kijk op en haar enorme kennis over duurzaamheid in de mode.

UA-23259673-1