22 May 2018,
Awearness Fashion

Sheltersuits – slaapzakken met impact

Nadat een vader van een goede vriend dakloos overleed op straat, besloot Enschedese modeontwerper Bas Timmer hier iets mee te gaan doen. Zo ontstond in 2014 de Sheltersuit, een slim ontwerp van een waterdichte jas met een aanritsbare slaapzak voor daklozen, tegen de kou. Het wordt op een duurzame manier geproduceerd van gedoneerde materialen zoals werkkleding en slaapzakken. Vorig jaar waren ze te gast in ons Awearness Fashion Café.

 

Het is geschikt voor mensen die er zelf voor kiezen om geen gebruik te maken van mogelijkheden om binnen te blijven (nachtopvang), om te voorkomen dat ze het koud hebben of erger nog..overlijden door de kou. Dit unieke project bevindt zich ook op een unieke plek. Sheltersuit is sinds gevestigd in een industrieel bedrijfsverzamelgebouw in Enschede, een voormalige spinnerij van zo’n 100 jaar geleden toen Twente nog een bloeiende textielindustrie kende, Spinnerij Oosterveld, van waaruit meerdere creatieve startups werken. Hier zochten we ze op.

Youp Meek, bedrijfsleider: “Het Sheltersuit team bestaat nu uit 32 hardwerkende mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale maatschappij.  Van vrijwilligers tot daklozen, en van vluchtelingen tot mensen die speciale zorg nodig hebben, ze maken allemaal deel uit van het team”.

Naast het produceren van Sheltersuits heeft de stichting een tweede doel ontwikkeld: het vergroten van de arbeidsmogelijkheden voor mensen met bijzondere behoeften. Door banen te creëren bij Sheltersuit, worden mensen handvatten gegeven om actief deel te gaan nemen aan de arbeidsmarkt. Ook krijgen de vrijwilligers begeleiding en scholing om hun kansen op een betaalde baan bij andere bedrijven te vergroten.

Ze maken ook confectiecollecties voor andere ontwerpers/labels produceren. Neem contact op met Youp Meek voor de mogelijkheden op 06 10 243 874 of youp@sheltersuit.com

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1