23 Mar 2019,
Awearness Fashion

Zaterdag 2 april was het weer eens tijd voor een rondje Modekwartier. We combineerden het nuttige met het aangename.

Onze dag begon met een fotoshoot op de Klarendalse molen door Rosa van Ederen. De foto’s zijn voor ons komende event het Awearness Fashion Café op 16 juni. Na een heerlijke lunch bij Tape, kon de shopronde beginnen.

Jeannette, nam Rosa, die tevens eigenaar is van het mooie slow fashion label Van Jos, business fashion with a twist mee naar een aantal van onze favoriete kledingwinkels in het Modekwartier. Rosa is ook lid van het organisatieteam van Fashion Revolution Netherlands en dat bleek meteen een mooi extra aanknopingspunt om mee rond te gaan. Want in het Modekwartier zitten fashiondesigners die hun eigen kleding maken op ambachtelijke wijze en met heel veel liefde – de nieuwe hashtag van de Fashion Revolution #imadeyourclothes vindt dus goede grond in deze bakermat van slow and fair fashion.

IMG_0766

We begonnen bij de winkel Hiernamaals dat helaas gaat verhuizen uit het Modekwartier, maar dat neemt niet weg dat eigenaresse en designer Gregorie Bolder wel verder gaat met haar unieke ‘customized vintage’ kledinglijn, zoals de stoere recycled denim collectie.

IMG_0774

Mode met een Missie, wat een mooie winkel met een goed verhaal. Kwetsbare mannen en vrouwen in speciaal opgezette ateliers werken aan het modelabel Mode Met een Missie, dat door jonge Nederlandse modeontwerpers is ontworpen. Naast de productie van hun eigen label, maken ze kleine modecollecties/producties in opdracht. Zie ook ons eerdere bezoek.

IMG_0773
Er staat een bijzondere jurk bij de deur gemaakt van stropdassen, knopen en ander restmateriaal.

IMG_0777
Rosa past een jasje van Mirte Engelhard

We liepen even binnen bij ambachtelijk schoenenmaakster Rosanne Bergsma en daarna bezochten we de winkel van Mirte Engelhard. Mirte ontwerpt haar eigen collectie dames- en herenkleding met opvallende geometrische vormen. Bijzonder is dat ze ook kleding op maat in opdracht maakt. Onlangs nog bomberjacks voor Rico en Sticks van de vermaarde Nederlandse hiphopformatie Opgezwolle. Hoe cool!

IMG_0778

Chris Meijers Collectie is gekleed casual, met een vleugje jaren vijftig. Het resultaat is vrouwelijk, tijdloos en elegant. Alle kleding wordt in het eigen atelier gemaakt. Dit biedt de mogelijkheid om het kledingstuk aan te passen aan de wensen van de klant. Chris gebruikt biologische stoffen, het liefst in Europa geproduceerd.

IMG_0782

Tenslotte bezochten we de winkel Bartinki. We werden hartelijk ontvangen door Martina Marekova. Haar slow fashion collectie bestaat uit kleine oplages en kenmerkt zich door een folkloristische stijl. Gedurfd, vrouwelijk en met veel kleur. Martina ontwerpt en laat de kleding maken in haar vaderland Slowakije door een ambachtelijke kledingmaakster die vanuit een klein atelier werkt. Ze maakt gebruik van gerecyclede materialen. Heel bijzonder en opvallend is haar bomberjack waarin een gehaakt schilderijtje verwerkt is in de rugpartij.

IMG_0802

We eindigden de dag (en we hadden niet eens tijd voor alle winkels zoals Okimono, Dress me Dutch, Net-A en Dutch Spirit) bij Sugar Hill met een biertje, koffie en hun onweerstaanbare taart. Oh how sweet life can be! Ook een dagje Modekwartier, kijk hier voor een overzicht van alle modewinkels. En bekijk ook ons eerdere artikel over fair shoppen in Arnhem.

IMG_0807

Uitgelichte foto is van Bartinki; alle foto’s zijn gemaakt door Jeannette Ooink voor Awearness Fashion. Bekijk hier de rest.

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1