21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Als onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week organiseerde Awearness Fashion op donderdag 13 oktober een exclusieve shoptour langs de duurzame mode ateliers in het Arnhemse Modekwartier. De deelnemende winkels verzorgden een gastvrij onthaal voor twee groepen van elk twintig dames – en één heer! De verhalen die de ontwerpers vertelden over hun werkwijze en omgang met materialen waren voor velen echt een eye-opener. Het was heel inspirerend om te zien dat er binnen het Modekwartier zoveel vakmanschap en aandacht voor mens & milieu is. En natuurlijk waren de deelnemers aangenaam verrast door de mooie, unieke kleding die in het Modekwartier gemaakt wordt!

Jeannette Ooink en Wilma Mulder van Awearness Fashion selecteerden acht labels voor deze shoptour, te weten Okimono, Bartinki, Dress me Dutch, Studio Bolder, Mode met een Missie, Chris Meijers Collectie, Net-A en Mirte Engelhard. In twee uur tijd konden de deelnemers kort kennismaken met de verschillende labels. Voor het echte winkelen komen de dames en heer terug, maar deze ‘modeproeverij’ heeft mensen naar het Modekwartier gebracht die hier ofwel nooit waren geweest, of veel van de aanwezige winkel nog niet kenden. En het Modekwartier heeft naast de genoemde labels nog veel meer Fair Fashion & Lifestyle spots te bieden zoals limited edition T-shirtshop Plotz, herontwerpwerkplaats Dierbaar Goed, breiwinkel Recht en Averecht en organic lifestyleshop JEP. Een volgende duurzame shoptour in het Modekwartier ligt dan ook in de planning, als je op de hoogte wilt blijven meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op facebook.

Bij een shoptour hoort natuurlijk een goodiebag! Deze goodiebag was van afbreekbaar bioplastic en gevuld met leuke en nuttige spulletjes. Eén item verdient het om er even uitgelicht te worden: in iedere tas zat een setje vragenkaarten van Schone Kleren Campagne. Deze kaarten kun je aanvragen of zelf downloaden en gebruiken om in kledingwinkels te informeren naar de herkomst van je kleding. Zo draag je op een eenvoudige manier bij aan meer bewustzijn en transparantie in de kledingindustrie, en op termijn heeft dat absoluut resultaat!

Met dank aan Derek Westervelt voor het uitgebreide verslag van deze tour!

shoptour

Like dit bericht? Deel het!

2 Reacties

Laat een bericht achter

UA-23259673-1