21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Sociii- Stijlvolle én betaalbare duurzame schoenen

Bij duurzame mode horen ook schoenen. Sociii is een informatieve vergelijkingssite voor duurzame schoenen met een uniek labeling-systeem. Ze verdelen de duurzaamheidscategorieën namelijk als volgt: Fairtrade, Organic, Recycled, Vegan en Good Cause. Hieronder een korte uitleg over de verschillende categorieën:

Fairtrade elke stakeholder krijgt een eerlijke economische terugbetaling

Organic geen gebruik van giftige stoffen in het productie proces

Recycled het gebruik van gerecycelde materialen

Vegan geen schade aan dieren

Good cause investering in duurzame en sociale projecten

Sociii biedt zo de mogelijkheid te filteren op de duurzaamheidsaspecten die voor jou het belangrijkst zijn. Natuurlijk zou het het mooiste zijn als je ze allemaal in één paar schoenen kan vinden, maar zij vinden het een uitstekende eerste stap als producenten van schoeisel zich inzetten voor één van deze categorieen. Ze selecteren de schoenen op sociii.nl op duurzaamheid, design en prijs (dus geen overpriced schoenen ?). Uit onderzoek bleek namelijk dat men duurzame producten vaak associeert met een een hogere prijs of een lagere kwaliteit. Met Sociii willen ze laten zien dat dit absoluut niet het geval is. Zo willen zij  binnen de huidige consumptiemaatschappij bewerkstelligen dat een hoger percentage van de consumenten bewust kiest voor duurzaamheid.

Momenteel zijn ze bezig met het verkrijgbaar maken van buitenlandse duurzame schoenmerken op sociii.nl, die nog niet bekend zijn in Nederland. Zo hebben ze een partnerschap gecreëerd met Etiko, een Australisch schoenmerk met Fairtrade, Organic en Vegan sneakers, waarvan binnenkort de volledige collectie online verschijnt! Verder zullen er binnenkort ook merken verkrijgbaar zijn zoals het Portugese merk Nae en het Engelse merk Po-Zu.

Voor meer informatie ga naar sociii.nl en like hun Facebookpagina.

De mensen achter Sociii zijn ook aanwezig bij ons Awearness Fashion Café op 14 juni!

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1