21 Apr 2019,
Awearness Fashion

Terugblik op lancering 2e collectie Van Jos: kleding met een persoonlijk verhaal

Op zondag 15 november presenteerde Van Jos haar nieuwe collectie in Amsterdam. Awearness Fashion was erbij. Onder het genot van een hapje en drankje en samen met familie, vrienden en fair fashion-bekenden, lieten modellen de nieuwste collectie zien. Het leuke was dat de collectie ook te koop was evenals enkele andere leuke merken zoals Afriek, het label uit Amsterdam dat samen met getalenteerde kleermakers uit Rwanda, een inspirerende collectie van kleurrijke handgemaakte blazers maakt. Een prachtige zwarte Van Jos blouse met wit borduursel rijker, keerde ik terug naar het Oosten des lands. Bekijk hier de foto’s van het event.

door Jeannette Ooink, Awearness Fashion

Van Jos staat voor vrouwelijk, zakelijk-chique en tijdloos. De kleding wordt gemaakt in Nederland zodat Van Jos weet onder welke omstandigheden dit gebeurt. Van Jos werkt onder meer samen met het Wereldwijven handwerklab, een atelier waar vrouwen met verschillende nationaliteiten en achtergronden werken om zo hun plaats in de maatschappij te verstevigen. Tijdens het breien en borduren leren zij in de tussentijd het spreken van de Nederlandse taal. Daarnaast maakt Van Jos gebruik van restpartij stoffen en wol. Zo wordt het overschot uit de mode-industrie op een creatieve en innovatieve manier verwerkt in de collectie. Voor deze collectie heeft ook Bo Weevil biologische stoffen geleverd.

“Met de tijdloze ontwerpen gelooft Van Jos niet in de gevestigde seizoenen. Van Jos gelooft dat wanneer een ontwerp mooi is, dit altijd kan worden gedragen. Met een onderscheidend, vrouwelijk en tijdloos karakter. En met liefde.”

Van Jos
Jos van Ederen vond het altijd het toppunt van saaiheid wanneer zij in haar jeugd in de jaren 60 elke dag dezelfde kleding als haar zussen aan moest. Dit zie je terug op het label van ieder kledingstuk van Van Jos. Een zwart-wit foto van moeder Jos en een mooi verhaal achter het kledingstuk.  In 2012 startte haar dochter Rosa het modelabel Van Jos, geïnspireerd op de opvallende ideeën van haar moeder.

Te gewaagde creaties voor het atelier
Jos hield altijd al van mode, omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Zij gebruikte bestaande kledingstukken en maakte daar haar eigen creaties van. Zij leerde het vak van de nonnen, moest daarna naar een atelier, maar haar stijl was te gewaagd om aangenomen te worden. ‘Ideeën komen door inspiratie’, zegt Jos. ‘Als ik een mooie deur zie, kan dat als inspiratie dienen voor een blouse. Ik kijk altijd om mij heen.’ Haar USP? Het contrast. Elk item uit de Van Jos collectie heeft een eigen karakter met een opvallende twist.

Dochter Rosa volgt haar hart – en dat van haar moeder
Het label Van Jos is opgestart door haar dochter Rosa van Ederen. ‘Volg je hart’, vertelde Jos haar. En wie zou dat goede advies afslaan? Daarom brengt Rosa met veel plezier haar moeders tijdloze ontwerpen op de markt. De collectie bestaat uit blouses, broeken, jurken, rokken en jassen.

Waar te koop?
De Van Jos collectie is te koop via de webwinkel www.vanjos.nl. Ook kun je kledingstukken van Van Jos lenen van het initiatief Rewear, de online kledingkast voor designerkleding die je per dag kunt (ver)huren. Hierover ga je bij ons binnenkort meer horen!

Korting
Speciaal voor onze volgers biedt Van Jos t/m 9 december a.s. hun prachtige handgemaakte vesten aan voor de helft van de prijs wanneer je online een item uit de Van Jos collectie koopt. De korting wordt automatisch berekend wanneer je bestelt.

12240997_914990228582080_986402806483177213_o

IMG_0034   VanJos

IMG_0035    IMG_0026 IMG_20151115_193338

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1