21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Jeannette Ooink en Wilma Mulder, oprichters van Awearness Fashion openden de avond in Rozet Arnhem met een korte terugblik op hun activiteiten die ze al vanaf 2009 organiseren. We richten ons vooral op consumenten en modeprofessionals. Er is sinds die tijd veel meer aandacht voor fair fashion en dat is natuurlijk een goede zaak.

Daarna zoomden we in op de rol van de consument. Want daar draaide het deze avond om. Hoe je als consument bij kunt dragen aan een verantwoorde mode-industrie. Allereerst door kennis te hebben van hoe de keten in elkaar zit. Niet tot in detail maar wel dat je op hoofdlijnen weet waar je kleding vandaan komt, wie je kleding maakt etc.

Hierover werden we op heldere wijze bijgepraat door textielexpert Roosmarie Ruigrok van Clean & Unique. Onlangs is ze zelf in Bangladesh geweest en ze heeft kunnen zien dat er nog een hoop moet gebeuren om ervoor te zorgen dat mensen veilig en verantwoord kunnen werken.

“Koop niet teveel en als je kleding koopt, dan graag iets dat je echt mooi vindt én dat tegelijkertijd mens- en milieuvriendelijk is”.

Pascal Mulder, ontwerper van Ho&Mulder vertelde over de tassen die hij en zijn partner Ratno Ho maken van restmaterialen in eigen atelier. Ook hebben ze een prachtige grote conceptstore in Arnhem met allemaal duurzaam (fashion) design.

Tonny van der Linden, stijlanaliste benadrukte het belang van het kiezen van kleding die goed bij je past en ook hoe je eenvoudig je bestaande kleding kunt vermaken tot iets nieuws. Weggooien is zonde!

StoereVrouwen Ashna Chattha & Helene Oudman vertelden over hun focus op fair fashion en onderstreepten dit door een aantal leuke fair fashion merken te laten zien in een mini-modeshow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als uitsmijter hadden we een bijzondere gast uit het buitenland. De zaal luisterde ademloos naar de woorden van Cara Boccieri van Ways of Change. Ze liet ons onze ogen even sluiten voor extra impact van haar verhaal. En het kwam zeker binnen haar woorden over verbinding en liefde. Een interview dat we eerder met haar hielden lees je onder dit bericht. Wat een bijzondere vrouw!

Na de presentatieronde was er gelegenheid tot napraten met de sprekers en elkaar. Ook was er een verkoophoekje met tassen en accessoires van Bagged for Good, LuPéLo, Ways of Change en Ho&Mulder.


Ongetwijfeld zijn er weer mooie nieuwe connecties gesmeed. We kijken terug op een geslaagde avond, bedanken onze sprekers en gasten en kijken nu al uit naar volgend jaar!

MEDIA
Er verschenen leuke artikelen van bloggers over ons Awearness Fashion Café:
Inspiring Stories Magazine
Drkwstrvlt.nl
En een heel leuk verslag en filmpje van MUMSTER (Chanel Trapman).

Fairtrade project Ways of Change 26/3 bij Floortje naar het einde van de wereld

Awearness Fashion Café is trotse partner van Fashion + Design Festival Arnhem en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem.

Foto’s sprekers Chantal van den Broek en header Cindy van Rees

Like dit bericht? Deel het!

Laat een bericht achter

UA-23259673-1