21 Mar 2019,
Awearness Fashion

Vijfde Awearness Fashion Café stond in teken van diversiteit en recycling

Het Awearness Fashion Café van 22 juni 2018 draaide om twee belangrijke onderwerpen: diversiteit  en recycling in mode. Diversiteit gaat over toegankelijkheid van mode voor iedereen. Recycling over hoe we door hergebruik beter met onze grondstoffen om kunnen gaan.

De onderwerpen werden uitgelicht door twee toonaangevende sprekers; Janice Deul en Joy Roeterdink.

Janice Deul, lifestyle journalist & fashionactivist van platform Diversity Rules (headerfoto) gaf een vlammend betoog over waarom het belangrijk is dat iedereen ongeacht gender, afkomst, leeftijd of lichaamsvorm zichzelf gerepresenteerd ziet  in de modebladen, op de catwalk en in kledingwinkels. Ze liet een aantal overtuigende voorbeelden zien. Daarnaast gaf ze tips over hoe je zelf activist kunt worden en hoe zij dit heeft aangepakt.

Joy Roeterdink

Joy Roeterdink, corporate social responsibility manager van SuitSupply vertelde overtuigend hoe SuitSupply met een sluitend circulair programma bijdraagt aan een betere wereld. Samen met Jort Kelder gingen we in een vermakelijk filmpje naar Italië om kennis te maken met de Italiaanse stoffenmaker van het internationale herenpakkenmerk en kregen we te zien hoe zelfs het water wordt hergebruikt. SuitSupply is daarnaast al 10 jaar lid van Fair Wear Foundation en staat bekend om spraakmakende marketingcampagnes die draaien om maatschappelijke issues.

Als inleiding op de sprekers namen Wilma en Jeannette de gelegenheid om hun eigen visie op de onderwerpen te delen. Wilma liet bovendien zien hoe wijzelf als activisten begonnen zijn bij de StoereVrouwen beweging en in 2009 tijdens Arnhem Mode Biënnale (de voorloper van State of Fashion) Fair Fashion presenteerden aan een breed publiek.

De Awearness Fashion missie is mensen bewust maken van de vele mogelijkheden die er zijn om zelf bij te dragen aan verduurzaming van de kledingindustrie. Naast praktische tips en inspirerende sprekers bieden we graag mooie producten, deze keer waren dit tassen van gerecycled materiaal van  LupéLo, customized vintage van Studio Bolder en stoffen van ReBlend en Ecological Textiles.

Wij bedanken bezoekers, sprekers en Riëlle Schoeman en Sebastiaan Kramer van Fashion + Design Festival Arnhem!

Awearness Fashion Café 2018 in de media:

Arnhemse Koerier 20 juni 2018
Arnhemse Koerier 23 mei 2018
Uit in Arnhem, mei/juni 2018

Awearness Fashion is vaste partner/onderdeel van Fashion + Design Festival Arnhem. Het Awearness Fashion Café wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem.

Like dit bericht? Deel het!

1 Reactie

Laat een bericht achter

UA-23259673-1