info@awearness-fashion.nl

OPROEP voor Kieskleurig, naaiatelier voor anderstaligen

OPROEP voor Kieskleurig, naaiatelier voor anderstaligen
12 januari 2021 Awearness-admin

In Doesburg draait sinds medio 2019 ‘Kieskleurig, het naaiatelier voor anderstaligen’, een idee van Désirée Kester en Antoinette Hovingh. Het idee achter het initiatief is om mensen samen Nederlands te laten spreken. Deelnemers zijn statushouders, die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden, maar ook anderstaligen die een relatie hebben met een Doesburger en daarom in de Hanzestad wonen. Naast het informele taalonderwijs wordt de groeiende berg overtollig textiel aangepakt; kleding wordt gerepareerd en er worden kussens en andere producten gemaakt van bestaand textiel. Het naaiatelier verbindt zo taal, handwerk en sociaal ondernemen.

Désirée Kester spreekt zelf zes talen. Ze vertrok op jonge leeftijd als au pair naar Frankrijk en heeft al jaren een eigen bedrijf. ,,Ik heb ooit kansen gekregen en ik wil anderen ook kansen bieden. Als wij merken dat iemand echt kwaliteiten heeft, dan proberen wij hem of haar te begeleiden naar werk in de textielwereld. Maar dat is niet het doel.”

,,Wij willen vooral de mensen kennis laten maken met onze taal. Dat vraagt veel geduld, flexibiliteit en empathie van de vrijwilligers. Overigens is iedereen welkom in het naaiatelier. Ook Doesburgers die wel goed Nederlands spreken.”

Kieskleurig werkt met stoffen en garen die zij gratis krijgen. Ook de naaimachines zijn geschonken. Het naaiatelier is volledig onafhankelijk, om kleine uitgaven te bekostigen staan de vrijwilligers en anderstaligen regelmatig op markten om de gemaakte producten te verkopen.

Mensen die een soortgelijk initiatief in een andere stad of dorp willen starten, kunnen zich melden bij Désirée. Zij helpt graag met het opstarten van nieuwe lokale initiatieven.

Kieskleurig, het naaiatelier voor anderstaligen, is op zoek naar mensen die in hun eigen woonplaats een soortgelijk atelier willen starten.

OPROEP

  • Wil je iets doen aan de enorme textielberg die wij produceren?
  • Ben je handig met draad en naald en misschien ook met een naaimachine?
  • Hou je van verbinding zoeken met gelijkgestemden en tevens de wereld iets mooier maken?
  • En kun je tijd vrij maken om zelf een Naaiatelier voor anderstaligen op te zetten in jouw woonplaats?

Neem svp vrijblijvend contact op met Désirée Kester  desireekester@dkester.nl

Naaimachines, stoffen en fournituren zijn ook altijd welkom!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*