info@awearness-fashion.nl

Lancering eerste kledingcoöperatie in Nederland: Aarden

Lancering eerste kledingcoöperatie in Nederland: Aarden
15 september 2023 Jeannette Ooink

Een heel nieuw concept. Het modelabel Aarden uit Arnhem biedt perfect op maat gemaakte trouwpakken, zakelijke pakken, overhemden, broeken, colberts, gilets, blouses, rokken, jurken en jassen. Op 7 sept jl. lanceerde Erik Toenhake de eerste kledingcoöperatie in Nederland: Aarden.

✔ Lid zijn van deze kledingcoöperatie betekent:
◾ Unieke maatkleding tegen de helft van de prijs of vanuit een gezamenlijk inkoopvoordeel.
◾ Toegang tot speciale en gelimiteerde ontwerpen en collecties.
◾ Deelname aan exclusieve bijeenkomsten met andere coöperatieleden.
◾ Er altijd stijlvol en verantwoord bijlopen en laat met je oranje knoop laten zien dat je onderdeel bent van een nieuwe duurzame kledingbeweging.

Erik werkt al jaren samen met Annemieke Koster van Enschede Textielstad, zij maakt geweldige stoffen van gerecyclede materialen op haar machines

Tijdens de lancering in Museum Arnhem was Awearness Fashion aanwezig. Wij kennen Erik al jaren en werkten al menig keer samen om de buitenwereld ervan te overtuigen dat het allemaal veel beter kan als het gaat om duurzaamheid in mode. We waren getuige van dit bijzondere moment waarop duurzame modepionier Erik Toenhake zijn nek uitstak om een transitie in de kledingindustrie mogelijk te maken. En op deze eerste avond werden al 35 mensen lid! Een belangrijke eerste stap in de goede richting.

Jan Rotmans, hoogleraar en wetenschapper op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en transities gaf een lezing over hoe het gesteld is met duurzaamheid wereldwijd benadrukte dat we om positieve impact te maken echt aan de slag moeten. Het is bar en boos in de kledingindustrie zowel qua milieu als mensenrechten. Zelf is hij fan en ambassadeur van het eerste uur.

De lancering van de Aarden coöperatie markeert een belangrijke mijlpaal in de missie van het bedrijf om een positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Met de steun van de leden wordt een krachtig statement gemaakt en vergroot de coöperatie de impact om een eerlijkere wereld te realiseren.

Doe je mee? Hier lees je hoe het werkt Aarden Duurzame, unieke maatpakken & maatkleding

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*