info@awearness-fashion.nl

Fibershed Route van 21 – 28 oktober 2023 kom langs!

Fibershed Route van 21 – 28 oktober 2023 kom langs!
18 oktober 2023 Jeannette Ooink

Tijdens de Fibershed Route in de week van 21 – 28 oktober ontmoet je ontwerpers, makers en andere textiel- en kledingproducenten in Nederland. Awearness Fashion bezoekt op 24 oktober De Jas die Oplost in het Duurzaamheidscentrum in Deventer. Meld je ook aan voor één van de mooie open dagen.

Ontdek hoe ontwerpers, onderzoekers en ondernemers samenwerken om het textiel- en kledingsysteem natuurlijker, lokaler en gezonder te maken. Tijdens de Fibershed Route ervaar je de route die een kledingstuk aflegt, van Grond-tot-Garderobe, en dat dit ook in Nederland mogelijk is. Ontmoet de boeren, molenaars, kaarders, spinners, wevers, breiers, viltwerkers, natuurlijke ververijen, ontwerpers, patroontekenaars en makers van de garderobe van Nederlandse bodem. Elke betrokken ondernemer geeft zelf op eigen wijze invulling aan deze open dagen. Dat kan een wandeling over het terrein of de werkplaats zijn, een workshop of lezing, demonstratie en er zijn ook sample sales!

Boeklancering Goede Gespreksstof

Eind oktober publiceert Fibershed het boek Goede Gespreksstof. Een boek voor jongeren (10+) over de impact van kleding. Het boek laat jongeren op creatieve manier zien dat kleding geen goedkoop product is, dat er waardevolle grondstoffen zijn gebruikt om onze kleding te maken, en dat het geen wegwerpartikel is. Het boek staat vol inspirerende rolmodellen, als modeontwerper Joline Jolink, AMFI-directeur José Teunissen en MUD Jeans oprichter Bert van Son. Maar ook jongeren komen aan het woord, zoals de 12-jarige Yasmine. Zij zegt over kleding: “Ik denk er niet veel over na, over wat ik draag, maar erover leren vind ik wel leuk.”

Tijdens de Fibershed Route kun je in gesprek gaan met het team van Fibershed. Op verschillende locaties is zullen Stijntje Jaspers en Martine Nieuwenhuis aanwezig zijn om het boek te presenteren en persoonlijk te overhandigen aan de donateurs van de succesvolle crowdfunding campagne via voordekunst.nl, die het boek als tegenprestatie hebben gekozen. Awearness Fashion heeft hier ook aan bijgedragen.

Bekijk hieronder het volledige programma van de Fibershed Route 2023, van 21-28 oktober 2023. Je kunt je met meerdere personen gratis aanmelden voor deze leuke open dagen.

Bekijk het inspirerende programma en kom langs!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*