info@awearness-fashion.nl

Fashion Meet-Up Arnhem 28 mei 2024

Fashion Meet-Up Arnhem 28 mei 2024
29 mei 2024 Jeannette Ooink

Op dinsdag 28 mei werden Arnhemse duurzame modelabels, promotors, influencers, kortom duurzame modepartners uitgenodigd bij Rembrandt Arnhem, één van de mooie hoofdlocaties van State of Fashion door duurzaam modeplatform COSH!, Modepartners 025, Platform Binnenstad Arnhem en Gemeente Arnhem, voor een Fashion Meet-Up over duurzame mode.  

Na een introductie door Evert Burggrave van Mode Partners 025, een toelichting door Iris Ruisch, directeur van State of Fashion en een toelichting door wethouder Nermina Kundić (circulaire economie) waarin zij de visie van de gemeente Arnhem uit de doeken deed, was het uiteindelijk tijd voor wat ons betreft het hoogtepunt van de avond namelijk de kersverse samenwerking tussen COSH! en Gemeente Arnhem waarbij de duurzame modewinkels in de binnenstad en het Modekwartier extra aandacht gaan krijgen via de online shoproute op de COSH! website. Ook komt er een papieren versie die in oktober verspreid wordt en gaan ze met elkaar onderzoeken wat het beste werkt om meer mensen naar Arnhem te trekken die een deel van hun budget in duurzame modewinkels gaan besteden.

Afgelopen oktober lanceerden COSH! en Awearness Fashion samen de eerste online versie van de shoppingroute. Het heeft een vervolg gekregen en inmiddels zijn er al veel meer winkels aangesloten: Duurzamer en bewuster winkelen in Arnhem? | COSH!

Ben of ken jij een duurzame ontwerper / winkel in Arnhem en je wilt meedoen? Neem dan contact op met COSH! 

Het eerste jaar van deelname is gratis (wordt beschikbaar gesteld door de gemeente!). Alle lof voor de gemeente die hiermee een belangrijke stap zet in het verduurzamen van de kledingindustrie. Waar ook wij o.a. in Arnhem al 15 jaar mee bezig zijn. We riepen in herinnering dat Awearness Fashion al in 2009 tijdens de Arnhem Mode Biënnale de eerste grote fair fashion show van Nederland mocht organiseren. Hier kwamen toen al 750 mensen op af, de Eusebiuskerk barstte uit haar voegen en het was een bloedhete dag. Na de show van een uur, presenteerde Jort Kelder een talkshow en dáárna opende de toenmalige burgemeester onze eerste Awearness Fashion Guerillastore. Allemaal om ervoor te zorgen dat ‘het gewone publiek’ bewust werd van duurzaamheid in mode.

Vele events volgden. Het is heel fijn om te zien dat het in Arnhem zo goed opgepakt is en wordt en dat we trots kunnen zijn op wat misschien wel de groenste modestad van Nederland is. En nu doorpakken!

We hopen natuurlijk dat veel gemeenten volgen en verheugen ons intussen op ons BUNK FUNK FASHION duurzame modefeest op 6 oktober bij Bunk Utrecht. Staat de SAVE THE DATE al in jouw agenda?

Bronvermelding foto’s: Rachelle Stoffels voor Modepartners 025. Foto links zie je Jeannette Ooink van Awearness Fashion helemaal links, rechts: Niki de Schryver van COSH!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*