info@awearness-fashion.nl

Ontwerpwedstrijd Lost and Found met gevonden voorwerpen hotel Bunk Utrecht gestart

Ontwerpwedstrijd Lost and Found met gevonden voorwerpen hotel Bunk Utrecht gestart
23 juni 2024 Jeannette Ooink

Op zondagmiddag 6 oktober vindt het Bunk Funk Fashion duurzame modefeest plaats in Green Key Gold gecertificeerd hotel Bunk te Utrecht. Samen met duurzame modepioniers ECOPOLITAN en Awearness Fashion die beide hun 15-jarig bestaan vieren, wil Bunk bezoekers op feestelijke wijze aanzetten tot duurzamer modegedrag. Als eerste onderdeel van dit programma is een ontwerpwedstrijd ‘Lost and Found’ voor Utrechtse modestudenten en -talenten gelanceerd. Op maandag 10 juni haalden de eerste deelnemers spullen op.

De volgende kans is op maandag 29 juli!

De afgelopen vijftien jaar is de productie van kleding verdubbeld en het aantal draagmomenten met ruim een derde gedaald. We kopen steeds meer kledingstukken en gooien die steeds sneller weg, waardoor er een enorme kledingberg is ontstaan. Bij Bunk in Utrecht worden door hotel en hostel gasten allerlei spullen waaronder ook veel kleding achtergelaten en nooit meer opgehaald. Vanuit de gedachte dat afval niet bestaat en je alles kunt hergebruiken, recyclen en weer waarde kunt geven is de ontwerpwedstrijd ‘Lost and Found’ uitgezet onder Utrechtse modestudenten en -talenten in Utrecht met de oproep om van de Bunk ‘Lost and Found kledingberg’ nieuwe, draagbare items te maken.

Deelnemers kunnen bij Bunk in Utrecht achtergebleven kledingstukken en andere items meenemen en hiermee aan een ontwerp werken dat voor minimaal 80% bestaat uit Bunk ‘Lost and Found’ materiaal. De ingediende ontwerpen worden beoordeeld op vakmanschap, originaliteit, creativiteit en draagbaarheid door een vakjury. Duurzame modeontwerpers Rianne de Witte uit Breda en Mirte Engelhard uit Arnhem en Niki de Schryver, CEO van Europees duurzaam modeplatform COSH! zullen samen met ECOPOLITAN sustainable fashion magazine en Awearness Fashion vijf ontwerpen kiezen die doorgaan naar de volgende ronde en kans maken om de winnaar te worden. Tijdens het ‘Bunk Funk Fashion Feest’ op zondagmiddag 6 oktober bij Bunk in Utrecht worden de prijswinnende creaties gepresenteerd en wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook wordt er door het publiek een winnaar gekozen.

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd lees je hier.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*