info@awearness-fashion.nl

Utrechtse modetalenten opgelet: Ontwerpwedstrijd Lost and Found

Utrechtse modetalenten opgelet: Ontwerpwedstrijd Lost and Found
25 juni 2024 Jeannette Ooink

Bunk Utrecht x Awearness Fashion x Ecopolitan

Op zondagmiddag 6 oktober vindt het duurzame ‘Bunk Funk Fashion Feest’ plaats in Green Key Gold gecertificeerd hotel Bunk te Utrecht. Samen met fair fashion pioniers Ecopolitan en Awearness Fashion besteedt Bunk aandacht aan duurzaamheid in de modeindustrie. Ben jij een Utrechtse modestudent of modetalent en wil je onderdeel zijn van het programma? Doe dan mee aan de ‘Lost and Found’ ontwerpwedstrijd.

De afgelopen vijftien jaar is de productie van kleding verdubbeld en het aantal draagmomenten met ruim een derde gedaald. We kopen steeds meer kledingstukken en gooien die steeds sneller weg, waardoor er een enorme kledingberg is ontstaan. Bij Bunk in Utrecht wordt door hotel en hostel gasten allerlei spullen waaronder ook veel kleding achtergelaten en nooit meer opgehaald. Vanuit de gedachte dat afval niet bestaat en je alles kunt hergebruiken, recyclen en weer waarde kunt geven nodigen wij Utrechtse modestudenten uit om van de Bunk ‘Lost and Found’ kleding nieuwe, draagbare items te maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op maandag 29 juli kun je je bij Bunk, Catharijnekade 9 in Utrecht, tussen 11.00 en 16.00 uur melden om toegang te krijgen tot de vele achtergebleven kledingstukken. Je neemt mee wat je redelijkerwijs nodig hebt om één nieuw ontwerp te maken. Je nieuwe ontwerp dient voor minimaal 80% te bestaan uit Bunk ‘Lost and Found’ kledingstukken. NB: geef even per mail door of je komt en hoe laat ongeveer. info@awearness-fashion.nl

De eerste talenten zijn aan de slag gegaan na de vorige ophaaldagen, maar je kunt nog steeds meedoen.

Wanneer inleveren?
Je hebt tot 1 september de tijd om op een paspop een ontwerp te mouleren of een digitaal ontwerp te maken, dit vervolgens te fotograferen en de foto met je motivatie/uitleg (niet meer dan 1 A4) in te sturen aan info@awearness-fashion.nl.

Hoe gaat het verder?
De ingediende ontwerpen worden daarna beoordeeld op vakmanschap, originaliteit, creativiteit en draagbaarheid. De vakjury bestaat uit twee bekende mode ontwerpers en een duurzame mode-expert. Zij kiezen 5 ontwerpen uit die doorgaan naar de volgende ronde. Je ontvangt hierover dan op 16 september persoonlijk bericht. Dit betekent dan dat je je ontwerp verder afmaakt en uiterlijk bij Bunk Utrecht inlevert op dinsdag 1 oktober.

Tijdens het ‘Bunk Funk Fashion Feest’ op zondagmiddag 6 oktober bij Bunk in Utrecht worden de prijswinnende creaties gepresenteerd.

Wat win jij ermee?
Tijdens het ‘Bunk Funk Fashion Feest’ op 6 oktober wordt door de jury de winnaar bekend gemaakt mét daarna nog een publieksprijs die ter plekke wordt gekozen door de aanwezige gasten uit de vier overige ontwerpen. De beide winnaars krijgen een overnachting bij Bunk in Amsterdam voor 2 personen aangeboden mét ontbijt en diner. Het is de bedoeling dat je hierbij aanwezig bent.

Daarnaast ontvangt ieder geselecteerd ontwerp een rapport van een gerenommeerde modevakjury, (social) media aandacht, foto’s, een artikel in het ECOPOLiTAN slow fashion magazine en een mini-expositie bij Bunk. Dit zal zeker niet misstaan op je c.v.!

Doe mee!

Ben je modetalent / modestudent in Utrecht en doe je mee? Stuur dan even een mailtje naar info@awearness-fashion.nl en houd 24 juni vrij om naar Bunk te gaan om je ‘Lost and Found’ kleding op te halen. Ook wanneer je nog vragen hebt, kun je via dit mailadres bij ons terecht. Meer info over het Bunk Funk Fashion duurzame modefeest en de ontwerpwedstrijd vind je op www.awearness-fashion.nl

SPELREGELS & VOORWAARDEN:

 • Meedoen aan de ontwerpwedstrijd kan tot 1 september 2024.
 • Alleen ontwerpen digitaal ingeleverd per email aan info@awearness-fashion.nl worden gejureerd.
 • De ingediende ontwerpen worden beoordeeld op vakmanschap, originaliteit, creativiteit en draagbaarheid. De vakjury bestaat uit modeontwerpers Rianne de Witte en Mirte Engeldhard en duurzame mode-expert Niki de Schryver van COSH!
 • Het nieuwe ontwerp dient voor minimaal 80% te bestaan uit de ‘Lost and Found’ kledingstukken van Bunk. Je mag uiteraard diverse stukken combineren.
 • Tekstuele uitleg in de vorm van een motivatie (niet meer dan 1 A4) toevoegen bij je ontwerp is een voorwaarde.
 • De 5 geselecteerde ontwerpen krijgen 16 september bericht of ze doorgaan en leveren uiterlijk 1 oktober de verder afgemaakte ontwerpen in bij Bunk in Utrecht.
 • Het is verboden om auteursrechten of eigendomsrechten van anderen te schenden, je ontwerp moet dus van jou zijn.
 • Maximaal 1 ontwerp per persoon indienen.
 • Je studeert mode in Utrecht (HKU, HU, ROC of Nimeto) of hebt talent voor modeontwerp, b.v. je hebt je eigen modelabel of wilt een fashionstudie gaan doen. Ieder talent is welkom!
 • Het kledingstuk blijft jouw eigendom. De organisatie behoudt het recht om deze in te zetten voor promotiedoeleinden.
 • Er is geen intentie om het winnende ontwerp te realiseren. De wedstrijd heeft als doel recycling te promoten en bewustzijn te creëren over duurzaamheid in mode.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*