info@awearness-fashion.nl

Laatste week State of Fashion Biënnale | Ties that Bind aangebroken

Laatste week State of Fashion Biënnale | Ties that Bind aangebroken
26 juni 2024 Jeannette Ooink

Terugblik op de tentoonstelling Ties that Bind door Awearness Fashion

De allerlaatste week van de State of Fashion Biënnale hoofdtentoonstelling Ties that Bind in theater Rembrandt Arnhem is aangebroken! Dat betekent dat je deze nog van woensdag 26 juni t/m zondag 30 juni, van 10:00 tot 17:00 uur kunt bezoeken.

Awearness Fashion is hier naartoe geweest en we kunnen niet anders zeggen dan dat we zeer onder de indruk waren! De recensies zijn terecht lovend. Voor degenen die niet geweest zijn: pak deze laatste kans!

Waar gaat het over?

Kleding is meer dan trends en zeker meer dan het aangename plaatje. Dat is waar wij 15 jaar geleden tijdens de Modebiënnale in 2009 met de eerste grote fair fashion show in Nederland aandacht voor vroegen. Het is een mondiaal complex met elkaar samenhangend systeem waaraan veel kwalijke praktijken kleven maar ook aandacht is voor cultureel erfgoed, traditionele kleding en hoe dit (weer) te verweven tot iets nieuws dat ook nog eens beter is voor mens, milieu en dier.

State of Fashion: Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze gedecentraliseerde State of Fashion editie, samengesteld door Louise Bennetts en Rachel Dedman in samenwerking met Sunny Dolat, Kallol Datta en Hanayrá Negreiros, vindt plaats niet alleen in Arnhem maar ook in Nairobi, Bengaluru en São Paulo. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van traditie, de kracht van oorspronkelijke kennis, en het politieke potentieel van kleding.

Hoe gaan makers uit het mondiale Zuiden om met koloniale erfenissen die zijn verankerd in kleding en stoffen? Hoe ontwikkelen ontwerpers doorgegeven tradities en hoe gaan ze om met de urgente vraagstukken van onze tijd? Geworteld in de universele intimiteit van textiel, probeert Ties that Bind de verwantschap en verbondenheid tussen wereldwijde praktijken te versterken en de krachtige menselijke verhalen te delen die verweven zitten in wat we dragen.

Het resultaat is een prachtige tentoonstelling in de oude bioscoop Rembrandt, een geweldig decor!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*