info@awearness-fashion.nl

‘Bunk Funk Fashion’ – duurzame modefeest 6 oktober in Utrecht

‘Bunk Funk Fashion’ – duurzame modefeest 6 oktober in Utrecht
2 juli 2024 Jeannette Ooink

Zondag 6 oktober 14.00-17.00 uur ‘Bunk Funk Fashion’ – het duurzame modefeest van het jaar!

Ecopolitan & Awearness Fashion vieren dit jaar 15 jaar duurzame mode met duurzame modepartners en met jou! Onze host en partner is Green Key Gold gecertificeerd hotel Bunk, Catharijnekade 9 in Utrecht. Dit jaar bestaan zowel Ecopolitan als Awearness Fashion precies 15 jaar. In 2009 organiseerde oprichter Map Renes de eerst Fris Groen feesten in Zwolle en Awearness Fashion oprichters Wilma Mulder en Jeannette Ooink organiseerden een grote fair fashionshow met een guerrillastore in Arnhem tijdens de Arnhem Modebiënnale. Sindsdien zetten beide platforms zich in voor meer duurzaamheid in de kledingindustrie door consumenten op inspirerende manier de weg te wijzen naar een duurzamere garderobe.

Voor wie is Bunk Funk Fashion?
Warm welkom voor iedereen die al een duurzame garderobe heeft of hier meer over wil weten. Toegang gratis!

Programma
Het programma bestaat uit fashionacts, een ontwerpwedstrijd, tabletalks, een pop-up store, dansen op de tunes van DJ Ome Funk, op de foto in de mooiste fair fashion outfit, drankjes en hapjes en nog veel meer.

Binnenkort vind je hier de eerste namen van modelabels die met ons meedoen. Een perfect zondagmiddagfeestje waarbij we samen de slingers ophangen!

Waarom?
Bij Ecopolitan en Awearness Fashion vertellen we wat er aan de hand is in de kledingindustrie en hoe je hier zelf iets aan kunt doen. Toen we 15 jaar geleden begonnen was vrijwel niemand zich ervan bewust hoe het zat, laat staan dat erover na werd gedacht hoe je hier zelf iets aan zou kunnen veranderen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar het goede nieuws is – daar kwamen wij zelf al snel achter toen we erin doken – dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!

We worden de hele dag verleid om dingen te kopen. Reclames vliegen je echt om de oren. Fast fashion merken draaien ons een rad voor ogen en vertellen ons dat we hele tijd nieuwe kleding nodig hebben, de laatste trends moeten volgen en dat het ook nog eens heel goedkoop is om dit te doen. De waarheid is dat we op die manier blijven bijdragen aan een verrot systeem waarin de aarde wordt uitgeput, de mensen worden uitgebuit en dat jij als consument met een belachelijk slecht product wordt opgezadeld. Daar profiteert uiteindelijk niemand van.

Nog maar een halve eeuw geleden was kleding een waardevol product. Naar die tijd willen wij terug. De tijd waarin we zuinig waren op onze spullen en goed nadachten voor we iets kochten of we het wel echt nodig hadden en of we er lang mee gingen doen.

“Hoe je de juiste keuzes maakt en langer met kleding doet, dat kan op veel manieren die bij jou passen”.

Tijdens Bunk Funk Fashion nemen we je hier op feestelijke wijze in mee.

Volg ons op LinkedIn en/of Instagram voor updates.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*