info@awearness-fashion.nl

Awearness Fashion Show tijdens Arnhem Mode Biënnale 2009

Awearness Fashion Show tijdens Arnhem Mode Biënnale 2009

 

Tijdens de voorbereidingen van de Arnhem Mode Biënnale trokken wij onze stoute (duurzame) schoenen aan en opperden bij de organisatie dat er tijdens AMB een eigen podium moest zijn voor duurzame mode. We hebben het hier over 2008/2009, een periode waarin duurzame mode voor de meeste mensen nog onbekend was, of geassocieerd werd met geitenwollen sokken en andere ‘alternatieve’ outfits. Artistiek leider Piet Paris was direct gecharmeerd van ons voorstel en al snel kregen we groen licht.

We organiseerden een Fashion Show van ruim een uur, gevolgd door Fashion Talks met Jort Kelder als host. Aansluitend werd onze pop-up store geopend door de toenmalige burgemeester van Arnhem, Pauline Krikke. In de fashion store verkochten we een ruime collectie kleding, accessoires, schoenen en boeken. Hier organiseerden we ook de filmpremière van de film van kledinglabel Studio Jux: ‘The sewing machines must run.’

Vanaf dit eerste Awearness Fashion evenement is de multidisciplinaire aanpak onze favoriete werkwijze geweest. We laten graag op aansprekende wijze zien wat er al is op het gebied van duurzame mode, we geven informatie, we bieden de gelegenheid om de kleding te voelen, passen en kopen en we organiseren nevenactiviteiten zoals filmavondjes, exposities, proeverijen en andere inspirerende contactmomenten.

Bob Crébas van Brennels wordt aan het einde van de show geïnterviewd door onze host, Jort Kelder

Interview met Kasia Markowska van modelabel Van Markoviec.

Foto impressie

Ook een Fair Fashion Evenement laten produceren?

 

Awearness Fashion heeft ruime ervaring met het produceren van zowel grote shows als wat kleinere evenementen. Wij werken al ruim tien jaar samen met uiteenlopende duurzame fashiondesigners en met een professioneel team voor modellen, styling, techniek, muziek, catering en pr.